Gwoli przypomnienia:

Analiza rozmaitych źródeł historycznych sugeruje, że ludzkość mogą czekać gruntowne, cykliczne zmiany (którym ciężko zaprzeczyć widząc to, co dzieje się dookoła). Przebiegunowanie pola magnetycznego to jeden z najlepiej udokumentowanych scenariuszy. Częstotliwość fal elektromagnetycznych Ziemi, według rezonansu Shumana, stale wzrasta, a nasze ciała nie pozostają obojętne na te zmiany. Przechodzą transformację, tak jak nasze umysły.

Rozpoczynamy cykl wpisów o tym, jak ułatwić organizmowi przejście przez zmianę energetyczną na naszej Planecie!

Część pierwsza: Usuń metale ciężkie z organizmu

Jak przygotować organizm do zmian w biopolu? – cz. II, 33 naturalne sposoby na wzmocnienie i oczyszczenie ciała, a także naprawę DNA

Obszerna lista produktów, pokarmów, ziół, które czynią cuda!

We wpisie omówimy kolejno:

  • metody na usunięcie metali ciężkich
  • sposoby na odgrzybianie organizmu
  • sposoby na odżywienie ciała i regenerację DNA

W pierwszej części wspominałem o szejku na czczo, który wspiera proces usuwania metali ciężkich. Napisałem o nim w pierwszej kolejności, bo uważam, że to podstawa. Poza tym jest stosunkowo łatwy i tani, a co najważniejsze – SKUTECZNY.

Nie jest to jednak jedyny sposób. W ostatnich latach wiele w tej dziedzinie odkryliśmy. Czym więc jeszcze można się zainteresować? Przeszukajcie szafki w kuchni, może macie któryś z poniższych ,,Produktów Natury”. Jeśli je posiadacie, to właśnie ten czas kiedy możecie je wykorzystać! Są one baaardzo pomocne w obecnej sytuacji – kilkuletnie doświadczenie dało mi rozeznanie, ale Ty zrób jak czujesz.

Nie musisz od razu zaopatrywać się we wszystko, niech to będzie dla Ciebie inspiracją; po prostu bądź zorientowany i zadecyduj sam.

13 naturalnych sposobyów na oczyszczenie ciała i usunięcie metali ciężkich

1 – SELER NACIOWY

Przede wszystkim jeśli masz wyciskarkę, która poradzi sobie z włóknistym ziołem o nazwie SELER NACIOWY, to możesz już czuć się jakbyś wygrał życie!

Pij pół litra z rana na czczo, jeśli aktualnie nie oczyszczasz się szejkiem z metali ciężkich, o którym pisałem w poprzednim poście. Wybierz jedną z dwóch opcji.

sok z selera naciowego metale usuwanie

Co do metali…

2 – GRAVIOLA

– przede wszystkim metale ciężkie. Dostaniesz ją w postaci tabletek, ale też soku.

3 – SPIRULINA

Tak samo skutecznie usuwa metale ciężkie. W dodatku – źródło witamin z grupy B (zawiera więcej witaminy B12 niż w wątrobie zwierzęcej).

4 – ZEOLIT

Ale tylko KLINOPTYLOIT o wysokiej jakości. Nie jest drogi. Posiada ogromną siłę absorpcji metali ciężkich, wolnych rodników, szkodliwego promieniowania i toksyn. Pić na czczo jedną łyżeczkę przez tydzień. Jeśli organizm pozwoli – pij kopiatą łyżeczkę. Potem możesz pić dwie łyżeczki. Tej dawki nie powinno się przekraczać. Niech kuracja nie przekracza trzech miesięcy.

Polecam najpierw wsypać łyżeczkę do lampki od wina (dzięki temu Zeolit nie osiada na ściankach szklanki), a następnie zalać przegotowaną wodą, albo wodą mineralną niegazowaną. Nie wdychaj oparów!

5 – KOLENDRA

Świeże liście kolendry jak i jej mielone ziarna (mają różne właściwości, zależnie od stanu). Warto jeść w obu formach, ale to właśnie świeże liście pomagają uwolnić się od metali.

6 – CHLORELLA

Wspominałem, ale wspomnę jeszcze raz. Chodzi o taką w proszku z rozerwanymi ściankami komórek. W temacie metali króluje tak jak Zeolit.

7 – ZIEMIA OKRZEMKOWA

(Ziemia Diatomitowa tzw. Diatomit) – Wspiera syntezę kolagenu. Uzupełnia Krzem. Działa jak przeciwutleniacz i oczyszcza krew. Oczywiście – również metale ciężkie.

Zioła? Oto one:

8 – MORINGA

W Indiach nazywane Drzewem Długowieczności – zmniejsza stany zapalne, regeneruje mięśnie.

metale ciezkie usuwanie moringametale ciezkie usuwanie moringa

9 – MIŁORZĄB JAPOŃSKI

Inaczej Ginkgo Biloba – zmniejsza lepkość krwii.

10 – GOTU KOLA

Znana pod nazwą Wąkrota Azjatycka – antydepresant, mocno wspiera koncentracje.
Pij te trzy zioła razem – bardzo skuteczne w ściąganiu metali. Może rozboleć głowa, ale powodem jest oczyszczanie, a nie ich negatywny wpływ.

Przy usuwaniu metali, warto również zadbać o wątrobę i jelita, ponieważ samo oczyszczanie może w jakiś sposób je po prostu zmęczyć.

11 – BABKA PŁESZNIK

Reguluje prace jelit, łagodzi objawy hemoridów.

12 – OSTROPEST PLAMISTY

Wspomaga regeneracje uszkodzonej wątroby poprzez uszczelnianie błon komórkowych.

13 – SIEMIĘ LNIANE

Najlepiej dodawaj do szejków. Kiedy namoknie, będzie pęcznieć i wydzieli śluz. Ten żel to pożywka dla dobrych bakterii żyjących w Twoim przewodzie pokarmowym. Działa jak osłonka na ściankach żołądka i jelit. Możesz też zastosować do granoli.

A teraz czas na odgrzybianie, wywalanie Candidy i innych niepowołanych gości!

14 – OLEJ KOKOSOWY

Ale tylko tłoczony na zimno, działa przeciwbakteryjnie, wspiera pracę mózgu.

15 – KURKUMA

mielona + Pieprz czarny mielony, ponieważ zawiera on piperynę substancje, która zwiększa przyswajanie kurkuminy, substancji bioaktywnej w organizmie o 2000%. Kurkumina działa przeciwutleniająco i przeciwzapalnie.

16 – CZARNUSZKA

Stosuj olej, albo chociaż czarnuszkę w ziarnach jako przyprawę. Ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, ale przede wszystkim chroni przed skutkami promieniowania na które wszyscy jesteśmy narażeni.

17 – IMBIR

Świeży korzeń wielkości kciuka pokrój w mniejsze kawałeczki, wrzucaj do szejków. Właściwości mocno przeciwzapalne!

18 – PROPOLIS

(Kit Pszczeli) – usuwa grzyby itp.

19 – KURKI

Suszone i mielone. (Tak! Można jeść surowe). Kurki są przeciwpasożytnicze, jest to najlepszy znany mi sposób na oczyszczanie się z pasożytów. Zauważ, że w lesie robaki nie dobierają się do Kurek. Kurki po prostu nigdy nie są robaczywe.

20 – CZOSNEK NIEDŹWIEDZI

Jest dużo silniejszy od zwykłego czosnku. Możesz go kupić z suszonymi pomidorami jako przyprawę i dodawać do wszystkiego do czego się da.

21 – ZWYKŁY ŚWIEŻY CZOSNEK

Również warto. Sam już wiesz dlaczego, a jak nie, to babcia Ci powie.

22- CZYSTEK

Jest przeciwbakteryjny, przeciwgrzybiczny, i przeciwzapalny. Mamy swój Polski odpowiednik o dużo lepszej skuteczności, ale zapomniałem nazwy, gdyby ktoś wiedział proszę o komentarz.

23 – KAPSAICYNA

Obecna między innymi w papryczkach i pieprzu Cayenne. Jeśli lubisz kuchnie Meksykańską zapoznaj się z tematem Kapsaicyny.

Możesz dopisać do kartki na zakupy jeszcze:

24 – GORZKIE PESTKI MORELI

Od 2 do 5 dziennie w zależności od wagi ciała. Znajdziesz w niej wit B17! Poza tym jest podejrzana o wrogie nastawienie do raka…

25 – OLEJ KONOPNY

Więcej o konopi w tym wpisie – www.glebokaswiadomosc.pl/olej-konopny-najzdrowszy-dla-czlowieka-olej-roslinny-wlasciwosci-i-stosowanie-najwazniejsze-fakty/

26 – PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE

To najlepszy możliwy kompleks witamin z grupy B. Dodawaj je do szejków, nawet 3 łyżki stołowe. Dodawaj do sosów, sałatek. Są idealne do Spaghetti dzięki swojemu serowemu posmakowi. Ja się normalnie kurde zakochałem.

27 – VILCACORA

Można pominąć jej zbawienny wpływ na wiele funkcji organizmu, ponieważ sięga tak daleko, że odbudowuje uszkodzone DNA.

28 – JARMUŻ

Koniecznie miej go w swojej zamrażalce! Jest tani, a to skarbnica minerałów, witamin, antyoksydantów. Twój układ nerwowy będzie szczęśliwy.

29 -BURAK

Nie bać się soku z surowego buraka! Poczytaj o nim, tak niewiele kosztuje, a jest tak drogocenny dla naszych ciał.

30 – KRZEM Z BOREM

(Jest też w wersji z Jodem) z pewnego źródła. Krzem i Bor są bardzo ważne, szczególnie w tym czasie.

31 – SREBRO KOLOIDALNE

Tylko z dobrego źródła.

31 – ORMUS

Są tylko 2, bądź 3 dobre Ormusy w Polsce więc ostrożnie – trzeba mieć wiedzę.

Mamy również starosłowiańskie receptury.

32 – NALEWKA BURSZTYNOWA tzw. JANTAR.

Działa cuda. Smaruj obolałe miejsca na ciele w celu złagodzenia bólu stawów i kości. Pomaga również na problemy skórne. Zaburzenia w strukturze ciała wynikają poniekąd z braku równowagi jonów – dodatnich (kationy), i ujemnych (aniony). Jantar równoważy te zaburzenia – sprowadza do harmonii.

33 – WITAMINA C

Witamina C jest bardzo ważna, a najlepszym źródlem jest żółta Papryka, potem w kolejności są zielona i czerwona. Dużo jest również w Pomarańczy i Jarmużu. Mniej, ale i tak sporo jest jej w Kiwi. Ta witamina C jest biologicznego pochodzenia, jest więc kompatybilna z organizmem i łatwo przyswajalna. Jedz jej dużo w ciągu dnia.

Przede wszystkim, jedz dużo WARZYW I OWOCÓW!

Polecam jeść dużo Warzyw i Owoców. To pokarm, ponieważ Cię odżywia. Większość rzeczy, które nam wpojono, że powinniśmy jeść wcale nie są pokarmami. Postaraj się również pić dużo soków, ponieważ ludzki organizm, jego struktura biologiczna ma swoje ,,KODY”.

  • Warzywa,
  • Owoce,
  • Pestki,
  • Korzenie,
  • Orzechy,
  • Rośliny,
  • Zioła,
  • Grzyby,

i inne organizmy, które są obecne na planecie w celu wsparcia naszych ciał, również mają swoje własne ,,KODY”. Kody rozpoznają się wzajemnie dzięki czemu dochodzi do ich ,,interakcji”. Te kody mogą być ze sobą wzajemnie wiązane i tylko one. Inne substancje mogą być co najwyżej wsparciem.

Uważam, że jedzenie jest formą integracji z naszą przestrzenią, której jesteśmy integralną częścią w tym czym jest KRĄG ŻYCIA. Spożywanie lokalnych pokarmów adaptuje nas ono do lokalnych warunków przyrodniczych, klimatu.

Rośliny, Owoce, Warzywa itp, to światło słoneczne zatrzymane w wodzie, co nazywamy fotosyntezą, czego skutkiem jest CHLOROFIL. Fotosynteza to nic innego jak informacja w postaci fotonów zawarta w nośniku informacji jakim jest woda. To właśnie nazywamy wodą strukturyzowaną.

Pijąc soki nie potrzebujesz pić nawet wody. Jabłko potrzebuję światła, marchew pobiera minerały z ziemi, ale wystawia też swoje liście na zewnątrz ponieważ potrzebuje światła, bo życie potrzebuje światła, światło daje życie, a życie daje życie. Proste?

Problem tkwi w tym, że jemy, ale się nie odżywiamy.

Jedzenie to nie odżywianie. Można wiele zjeść, ale wcale nie odżywić organizmu. Jedząc staraj się odżywiać organizm, nie jedz pustych rzeczy, jedz światło zawarte w wodzie. Wszystko co wyrasta z ziemi, ma w sobie wodę i pobiera energie ze słońca jest wartościowe.

Dobrze jest spożywać ,,Produkty Natury”, ponieważ są one organicznego pochodzenia, ale takie które są jak najdalej oddalone od narzuconego nam łańcucha pokarmowego i są najdalej oddalone od nas w procesie ewolucji.

W skrócie:
Człowiek -> Zwierzęta -> Rośliny -> Światło.

Pomijamy Zwierzęta i jemy od razu rośliny – i tym kierujemy się w każdym innym przypadku. Robimy tak, ponieważ im dalej jest oddalona (w tym narzuconym nam łańcuchu) struktura przyjmowanego pokarmu, tym trudniejsze rozpoznanie kodów, rozłożenie ich i wchłonięcie przez organizm.

Jedząc zwierzęta jesz tak naprawdę rośliny, które te zwierzęta zjadły. Przejdź więc od razu do roślin.

~Golda
CDN